Uudelle perheelle

 

Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Paikkaa on haettava pääsääntöisesti neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Kun hoidon tarve tulee äkillisesti työn tai opiskelun vuoksi, on kunnan järjestettävä hoitopaikka kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Päiväkotipaikkaa voi hakea sähköisellä hakemuksella tai kaupungin nettisivuilta saatavalla hakemuksella.

Kirjallinen päivähoitopäätös saapuu kotiin noin kahta viikkoa ennen päivähoidon alkua. Paikan vastaanottamisilmoitus tulee toimittaa päiväkotiin kahden viikon kuluessa. Päätöksen mukana lähetämme päiväkodin esitteen. Esitteestä löydätte lapsen ryhmän puhelinnumeron, johon voitte soittaa sopiaksenne tutustumisajan.

Päivähoidon aloitus on aina jokaiselle perheelle, lapselle ja vanhemmalle hyvin yksilöllinen kokemus. Päivähoidon aloittaminen merkitsee lapselle elämänpiirin huomattavaa laajentumista ja monimutkaistumista. Aloitus sujuu yksilöllisesti jokaisen lapsen kohdalla. Jos lapsi jää itkemään vanhemman lähdettyä, ryhmän henkilökunnalle voi halutessaan soittaa. Lapsi saattaa alkuun kotona kaivata vanhemman huomiota ja syliä enemmän kuin aikaisemmin. Jos jokin asia askarruttaa, toivomme, että kysytte rohkeasti henkilökunnalta asiasta. Turhia kysymyksiä ei ole ja kaikesta päivähoitoon ja lapseen liittyvästä voi kysyä, vastaamme mielellämme.

Päivähoitopaikan vastaanottaminen päättää kodinhoidontuen. Varmistathan KELAsta, että siellä on tieto lapsesi päivähoidon aloittamisesta. Kelan puhelinnumero on 020 6922.